Hovedkorpset

Sandnes Skolekorps ble stiftet i 1919. Vi er dermed et av de eldste skolekorps i landet og regionen.

Vi har tradisjonelt rekruttert musikanter fra Trones skole, Men holder dørene åpne for alle mellom 8 og 19år som ønsker åspille et instrument.

Vår dirigent er Hanne Marthe Grønneberg-Wick,

Vi ønsker oss mange nye musikanter!


Juniorkorpset

Etter et år som aspirant blir korpsingene Juniorer, dette året funkerer de som et selvstendig korps i tillegg til å gjøre prosjekter med Hovedkorpsingene, dette for å gjøre overgangen så "myk" som mulig.

 

 

Aspirantkorpset

er vårt utklekkingskorps. Her får de unge og ferske musikantene kanskje sitt første møte med korpset, de andre aspirantene og med dirigenten. Samspill står i fokus når aspirantene møtes hver tirsdag. Her er målet å lære seg å spille sammen med og ta hensyn til andre. Det er ikke alltid like lett når en spiller ulike instrumenter og har ulik lyd i disse. Men dess mer trening, dess bedre resultat. I tillegg til samspill, får alle aspiranter individuell opplæring på det instrumentet de har valgt. Denne undervisningen er vital for at de skal oppnå mestringsfølelse på instrumentet sitt.

Aspirant-opptaket er på våren. (Vi tar likevel imot alle interesserte hele året!) Da har aspirantene vanligvis gått i musikkskolen siden august, og de har lært seg det mest grunnleggende på sitt instrument. Aspirant-korpset øver fra januar til desember. Fram mot jul får de være med skolekorpset når alle skal ut og nisse-spille i Sandnes' gågate, Langgata.

Aspirantene er fullverdige medlemmer av korpset. Det betyr at de får være med på seminar, turer og alle andre aktiviteter som korpsingene i skolekorpset deltar på.

Vil du bli aspirant? Gikk du glipp av verveseminaret? Send oss en Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen , så avtaler vi et møte der du kan prøve instrument. 

Velkommen som aspirant!